Felkínáljuk a választás lehetőségét.

Péti Nitrogénművek Furfurol Gyára, Hódmezővásárhely, 1986 - 1992

1986 - 1987: A vállalat argon gáz üzeme nyilvántartásának, számlázásának elkészítése, programozása, bevezetése. Ez Commodore 64 számítógépen, a rajta gyárilag futó Basic programnyelven készült. Összesen 4db floppy lemezt használt, kettőn voltak az adatok, kettőn pedig a programok, amelyek egyetlen menürendszerből, felügyelten futottak. A floppy lemezek cseréjét a program kérte, majd azt ellenőrizte is.

1988 - 1989: Számítógép hálózat kiépítése, a hálózat üzemeltetése és felügyelete, a munkahelyek működtetése. A cég 1987-1988-ban több, mint egy millió forintot költött a számítástechnika fejlesztésére. Összesen 6 db munkahely került beszerzésre, ezek IBM XT-k voltak, 4,7MHz processzor sebességgel, 640kb memóriával, és 360kb-os floppy meghajtóval. A munkahelyek közül egy volt IBM AT, ebben 1mb memória volt, 1,2mb-os floppy meghajtó, és 20mb-os MFM vezérlős winchester. Vett a cég 1 db gépet szerver funkció betöltésére. Ez is AT volt, 2mb memóriával és 40mb winchesterrel. A munkahelyeken DOS 3.0, a szerveren Novell NetWare 2.0 (kulcskártyás) operációs rendszer futott. A gépeket ArcNet hálózat kötötte össze egymással. Mindegyik munkahely a szerverről futtatott programokat használta, az adatokat a jogosultságoknak megfelelően közösen kezelték.

1990 - 1992: A hálózat és a munkahelyek felügyelete, felhasználói programok készítése, bevezetése, archiválások (floppy lemezre). Ebben az időben a felügyeleten kívül új programok írása is feladat volt. Például készült az ügyviteli és nyilvántartó programokon túl egy táblázatkezelő program is, mert nem nagyon hallottunk akkor még az Excel-ről. Ez a táblázatkezelő ugyanúgy tudott számolni az egyes cellák értékeivel, mint ahogyan később azt az Excelben megtapasztaltuk. Ezek a programok jellemzően dBase-ben, majd később Clipper-ben kerültek megírásra. A mi látóterünkbe került cégeknél sokkal később kezdték használni az Excel-t, inkább a Quattro-t részesítettük előnyben.

1992-ben a gyárat eladták, a TKM Bt vásárolta meg.