Diszkófények az elektronika útvesztőjében. Ezt is számítógép állítja elő.
Az OS2 boot managere.
Az irodánk raktárának rendezése közben "találtunk" két számítógépet, amelyeket 2002-ben azért készítettünk, hogy a korábbi operációs rendszereket üzemeltető cégeknek hathatós segítséget tudjunk nyújtani a régebbi rendszerek használatában úgy, hogy bizonyos dolgokat teszt környezetben próbáljunk ki. Ezek a gépek több mint 10 éve nem voltak bekapcsolva sem, illetve már rég elfelejtettük, hogy ezeken pontosan mi is van.
Érdekes volt újra elővenni, és megnézni, mit is tudnak...
Részletekhez kattintson a képre vagy ide.A film egy részlete. Kattintva új oldalon elindul a Youtube film.
Egyik alkalommal történt, hogy egy cégnél hálózati rendellenességeket tapasztaltunk. A cégnek több Windows szervere is volt, és nem mindegyiken volt telepített víruskereső program. Gyorsan nyomára akadtunk, kiderült, hogy egy hálózaton terjedő féregről van szó, amely a víruskereső programmal ellátott gépeken is újra és újra próbálkozik (a klienseket ekkorra már kizártuk a fertőzés jelenlegi forrásai közül). A Sysinternals csomag TCPView programjával kezdtük figyelni a hálózati forgalmat azokon a gépeken, amelyek nem voltak védettek.
Ekkor készült ez a rövid kis film, ahogyan a féreg a hálózatot szkenneli újabb fertőzési lehetőségek után kutatva.
A film megtekintéséhez kattintson a képre vagy ide.

Az oldal fényképe.
Ezt nem saját kútfőből merítettük, hanem néhány évvel ezelőtt találtunk rá - már nem emlékszem, hogy hol. Az Internet Explorer egy jellegzetes hiba képernyőjére hasonlít, amit a program akkor jelenít meg, amikor a keresett weboldal nem található. A lényeg, hogy lehet, néha tényleg meg kellene ennek történnie!
Kattintson a képre vagy ide.