Felkínáljuk a választás lehetőségét.

(G3 Bt) Alfa Autóház Kft, Hódmezővásárhely - Szeged, 1996 - tól

Először G3 Bt néven futottak, és autók kereskedelmével és szervizelésével foglalkoztak. Úgy indultak, mint egy nagyra nőtt, kétszemélyes autószerelő műhely. Aztán gyorsan kinőtték magukat, és először Daewoo, majd Nissan, Opel és Honda autó- és motorszalonnal rendelkeztek. Ahogyan változott az autópiac helyzete, úgy változott a cég, majd később a cégek (Alfa Autóház, NissCar, ...) informatikai háttere is.

Kezdetben volt néhány különálló számítógépük, majd ezeket összekapcsoltuk hálózattá. Aztán nőttek az igények, szervereket kellett beállítani. Később új telephelyeket nyitottak Szegeden a vásárhelyi központ mellé, ezeket össze kellett kapcsolni egyetlen hálózattá. Ezeket bonyolította, hogy egyes szerverekre rálátást kellett biztosítanunk a Daewoo, majd a Chevrolet országos központjai számára, valamint több külső szervezet és hatóság felé, főleg, amikor beindult az eredetiség vizsgálat is.

Jó kis hálózat volt. Itt egy olyan kis topológiai összeállítás látható, amit még akkor készítettünk, amikor Szegeden csak egy telephelye volt a cégnek.

Ma küzd a fennmaradásért. Őket is elérte a recesszió. A dübörgő autópiac összeomlása után most szervizeléssel foglalkoznak elsősorban, a kereskedés szinte teljes mértékben megszünt.

Érdekessége ennek a vállalkozásnak, a két vezető/tulajdonos személyisége. Mindkettővel sokszor és sokat beszélgettünk, minden érdekelte/érdekli Őket. Egyikőjük egy kicsit nyugodtabb, másikuk viszont állandóan csapong. Többször előfordult, hogy reggel felhívott bennünket, és azzal kezdte: "álmodtam az éjjel". Aztán ezeket jellemzően meg kellett valósítani. Persze ennek eredménye az is, hogy amikor az elszámolások alkalmával az elvégzett munkák leírását leadtuk, akkor ilyenek szerepeltek benne:
év.04.10-péntek: XY kérésére ezt és ezt elvégeztük, miután felhívtuk figyelmét az ilyen-olyan következményekre.
év.04.13-hétfő: XY kérésére az eredeti állapotokat visszaállítottuk.

Kapcsolódó link: Alfa Autóház Szerviz Kft.

2013. április